Aktuális

Tizenkét ember meghalt New Yorkban egy épülettűzben

Tizenkét ember, köztük egy csecsemő halt meg egy lakóépületben kigyulladt tűzben a New York-i Bronxban csütörtökön. Négyen súlyosan megsérültek.

A bronxi állatkerttől egy utcára lévő ötemeletes épületben tomboló tüzet mintegy 170 tűzoltó igyekezett megfékezni a mínusz 10 fokos hidegben. A tűzoltóság közölte: legalább 15-en, köztük négyen súlyos sérüléseket szenvedtek.

Fotó: Amir Levy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

Daniel Nigro tűzoltóparancsnok elmondása szerint a tűzben az épület különböző emeletein haltak meg 1 és 50 év közötti emberek. Bill de Blasio polgármester a tragédia helyszínére utazott.

A netre feltöltött képek és videók alapján a tüzet mostanra sikerült megfékezni, az épület külső része szinte teljesen ép maradt, de értesülések szerint a belseje kiégett.

Fotó: Vural Elibol / ANADOLU AGENCY

Bronxban legutóbb 2007-ben volt tragikus kimenetelű tűzeset: akkor kilenc gyerek és egy felnőtt vesztette életét egy elektromos fűtő meghibásodása miatt kiütött tűzben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top