Aktuális

Havi 400 ezret is kereshet egy BKV-sofőr

A BKV-nál 250 buszvezető és 50-80 villamosvezető hiányzik, ezért a béremeléssel próbálják meg vonzóvá tenni a sofőri állásokat. Az ajánlott béremeléssel az alapfizetés megközelítheti a bruttó 400 ezer forintot.

Egy buszsofőr, metró- vagy villamosvezető átlagosan bruttó 350 ezret keresett 2017-ben a BKV-nál túlóra nélkül. Viszont a munkaerőhiány miatt sok volt a túlóra, volt, aki tavaly 210-220 órát is bevállalt. A dolgozók ezenfelül évente 180 ezer forint cafeteriát kapnak. Kezdő buszvezetőt most bruttó 305 ezer forintért vesz fel a fővárosi közlekedési cég – mondta a Világgazdaságnak Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) elnöke.

A BKV által idénre ajánlott béremeléssel az alapfizetés megközelítheti a bruttó 400 ezer forintot. A BKV 2018-ra 12 százalékos bérfejlesztést ajánlott, ezzel pedig a járművezetők átlagkeresete súrolja majd a 400 ezer forintot, sőt, túlórákkal meg is haladja azt. A lap szerint a bérfejlesztés mértékét a kollektív szerződés megkötésére jogosult szakszervezetek elfogadták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top