Aktuális

Turistákkal teli hőlégballon zuhant le Egyiptomban, halálos áldozat is van

Mintegy 20 turistával a fedélzetén földnek csapódott pénteken egy hőlégballon Luxorban, Egyiptomban. Egy turista meghalt, további hét megsérült.

A balesetet az erős szél okozta, amely eltérítette tervezett útvonaláról a fáraótemplomok és -sírok felett sétarepülést végző hőlégballont – közölték nevük elhallgatását kérő tisztségviselők.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a szerencsétlenül járt turisták milyen nemzetiségűek. Egyiptomi hírforrások szerint amerikai turista halt meg, az AFP szerint viszont dél-afrikai.

hőlégballon (forrás: Albuquerque Balloon Fiesta)

Hőlégballon (forrás: Albuquerque Balloon Fiesta)

Luxorban korábban is történtek hasonló balesetek. 2013-ban meghalt 19 külföldi turista, köztük egy magyar nő, mert kigyulladt az őket szállító hőlégballon. 2016-ban 22 kínai turista kisebb sérüléseket szenvedett egy hőlégballon lezuhanásakor. Ennek hatására a hatóságok egy időre leállították ezt a szolgáltatást. Miután újraindították a repüléseket, folyamatosan figyelik a légi járműveket, és a ballonok nem emelkedhetnek 2000 méter fölé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top