Aktuális

Álrendőrök raboltak ki két idős férfit

Rendőrnek adták ki magukat a rablók, akik pénzt, mobiltelefont és laptopot zsákmányoltak két idős férfitől.

Hamarosan bíróság elé áll az a két férfi, akik 2016 novemberében rendőrnek kiadva magukat kiraboltak két idős férfit Budapesten. A vád szerint a férfiak házkutatást színlelve jutottak be egy XIII. kerületi lakásba, ahol egy 77 és egy 84 éves férfi tartózkodott.

Az álrendőrök egy fegyverrel vagy egy annak látszó tárggyal a két öregembert megfenyegették, majd beterelték őket a fürdőszobába, kezüket gyorskötözővel összekötözték, és rájuk zárták a helyiséget.

Miután értékek után kutatva felforgatták a lakást, távoztak a helyszínről. Az álrendőrök készpénzt, mobiltelefont és laptopot raboltak, amivel 230 ezer forint kárt okoztak.

Az egyik álrendőrt azután fogták el, hogy kifosztott egy alvó férfit a villamoson.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség az ügyben két rendbeli fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra, mely bűncselekmény büntetési tételének felső határa tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top