Aktuális

Meghalt Hugh Wilson, a Rendőrakadémia rendezője

74 éves korában elhunyt Hugh Wilson, a Rendőrakadémia és az Elvált nők klubja című filmek rendezője – közölte a BBC News. Wilson utolsó nagy filmes munkája után is egyetemen tanította a forgatókönyvírást.

Hugh Wilson 1943-ban született Miamiban. Pályafutását tévéműsorok forgatókönyvírójaként kezdte a hetvenes években. Eredetileg a Rendőrakadémia című vígjátékhoz is azért hívták, mert kicsit fel kellett javítani a forgatókönyvet. Wilson azonban csak úgy vállalta el a munkát, ha egyúttal ő is rendezheti. A forgatás Torontóban zajlott. Az 1984-ben bemutatott komédia egy zűrös újonccsapat rendőrtiszti kiképzését követte nyomon. A produkció sikere nyomán hat mozis folytatás és tévésorozat is készült a történetből, ezeket azonban már nem Wilson rendezte.

Wilson a Rendőrakadémián kívül olyan produkciókat jegyzett rendezőként, mint a Betörő Whoopi Goldberggel a főszerepben vagy az Elvált nők klubja Goldie Hawn, Bette Midler és Diane Keaton közreműködésével. Utolsó rendezői munkája a Mickey című sportdráma volt, amelyet 2004-ben mutattak be.

Bár ezt követően már nem forgatott, a Virginia Egyetemen továbbra is tanította a forgatókönyvírást. Családi barátai szerint a hétvégén hunyt el egy betegség következtében otthonában, a virginiai Albemarle megyében.

Kiemelt kép: Archives du 7eme Art / Photo12 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top