Aktuális

Tél olimpia: ők indulnak Miklós Edit helyett

A Magyar Sí Szövetség a hétfő esti elnökségi ülése után megnevezte azokat a sportolókat, akik képviselhetik Magyarországot februárban, a phjongcshangi téli olimpián.

A szövetség honlapján megjelentek alapján a 12 korcsolyázó mellé további 4 sportoló olimpiai indulása már biztosnak tekinthető.

Alpesi sízésben Miklós Edit sérülésével a magyar csapat a legjobbját veszítette el. Olimpiai hetedik helyezett sízőnk egy plusz női kvótát szerzett remek világkupa szereplésének köszönhetően. A két női kvótából az egyiket a 16 éves Hozmann Szonja kapja. Amennyiben a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) elfogadja, hogy a másik női alpesi kvóta B kvalifikációs versenyzőhöz kerüljön, akkor Maróty Mariann Mimi is elindulhat a téli olimpián.

A férfiaknál három síző, Kékesi Márton, Nagy Bence, Samsal Dalibor küzdött az egyetlen kvótáért. Az elnökség a tavalyi világbajnokságon kiemelkedően szereplő Kékesi Mártonnak szavazott bizalmat.

Sífutásban egy férfi és egy női versenyző jogosult az indulásra. A férfiaknál Kónya Ádám kapott indulási jogot. A nőknél ketten álltak versenyben az indulásért: Papp Ildikó és Szőcs Emőke. Az elnökség döntése alapján a jobb pontokat szerző Szőcs Emőke lehet ott a február 9-én kezdődő phjongcshangi téli játékokon. Ugyanakkor, ha Emőke a kvótavisszaadások után kvalifikációt szerez biatlonban, abban az esetben Papp Ildikó indulhat sífutásban.

teli olimpia, sifuto, szocs emoke, konya adam

Szőcs Emőke és Kónya Ádám – fotó:olimpia.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top