Aktuális

Ez történik ma, Hajdú Szabolcs születésnapján

Budapesten péntek reggel 07:19-kor kel fel a Nap, és 16:32-kor nyugszik. Hajdú Szabolcs szülinapján ilyesmikre számíthatunk:

2018. I. 26.

Ezen a napon:

1788-ban megérkezik Ausztráliába  Arthur Phillip angol kapitány 1030 bevándorlóval (ebből 736 fegyenc), és Sydneyben megalapítja az első európai gyarmatot, melynek kormányzója lesz. 1908-ban Kronberger Lily műkorcsolyázónő megszerezte a magyar sporttörténelem első világbajnoki aranyérmét. 1972-ben Hajdú Szabolcs szülinapja.

Hajdu Szabolcs, filmrendező

Hajdu Szabolcs filmrendező

A nap mottója:

Királyunkat nem választjuk, hanem szolgáljuk.

Névnap:

Január huszonhatodika Paula, Vanda, Balambér, Bátony, Gobert, Oberon, Pauletta, Paulin, Polikárp, Tamara, Ticián, Timót,  Titánia, Titanilla, Tittína, Titusz, Valda és Viktorina napja.  

Január huszonhatodikán született:

Paul Newman színész, Várszegi Asztrik püspök, Hajdú Szabolcs színész-rendező, Wayne Gretzky jégkorongozó, Esztergályos Cecília színésznő

Időjárás:

Az ország északi felén számíthatunk több és vastagabb felhőzetre, délen süthet ki hosszabb időre a nap. Csapadék nem várható. A déli, délnyugati szél a Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -5 fok között alakul, a Dunántúlon lesz enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13, az ország északkeleti harmadán 1 és 6 fok között várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top