Aktuális

Meghalt egy magyar munkás a komáromi új Duna-híd építésén

Meghalt az új komáromi Duna-híd építésénél a folyóparton gépjavítást végző egyik munkás. A szlovák munkabiztonsági felügyelőség számos biztonsági előírás súlyos megsértésére derített fényt a halálesettel kapcsolatban.

Nem voltak leföldelve a komáromi Duna-híd építkezésén található unimó bódék, hibás volt a villanyvezetékek érintésvédelme, nem voltak lefedve az építkezésen található árkok, hogy megakadályozzák az ott tartózkodó személyek beleesését, és hiányoztak az építkezésről a mentőkészülékek is a Nyitrai Munkabiztonsági Felügyelőség igazgatójának tájékoztatása szerint. 

Az épülő Duna-híd Komáromnál. MTI Fotó: Máthé Zoltán

A hiányosságok miatt normális esetben 200 ezer euróig terjedő bírságot rónának ki a szlovákiai cégre, de mivel magyarországi vállalatról van szó, amely a körülkerített területen magyar munkásokat alkalmaz, az európai jog értelmében erre az építési területre a magyarországi jogi előírások vonatkoznak – idézi a Bumm.sk, a szlovák nyelvű Noviny.sk tudósítását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top