Aktuális

Saját pólója fojtotta meg a hároméves kisfiút

A kis Blake a családi otthon kertjében játszott a csúszdán, amikor a baleset történt. Hiába került szinte azonnal kórházba, az életét már nem tudták megmenteni.

A hároméves brit kisfiú, Blake William Graves tavaly nyáron épp az otthonuk hátsó kertjében felállított csúszdával játszott, mikor a baleset történt. A kisfiú halálának ügyében rendőrségi eljárás indult, aminek most hozták nyilvánosságra az eredményét. A nyomozati anyagból kiderült, hogy a kisfiú halálát az okozta, hogy pólója felakadt a csúszda egyik kapaszkodójából hat milliméterre kiálló facsavarba.

„A szomszéd ház biztonsági kamerája megerősítette az anya vallomását, aki elmondta, gyermeke mindössze 20 percre maradt egyedül a kertben, míg ő az ebédet készítette” – nyilatkozta a brit Daily Mailnek az ügyben eljáró Niel Jones nyomozó. Hozzátette, mikor az anya észrevette, hogy baj van, már késő volt. „A felvételen látszik, hogy kirohan a kertbe a kisfiúhoz, majd a karjában viszi vissza a házba. A gyereken ekkor már nem volt rajta a pólója.”

csúszda baleset póló

A kép illusztráció – Kép forrása: Unsplash.com

A nyomozó beszélt arról is, hogy a kisfiú halála elkerülhető lett volna, ha a csavar nem áll ki a csúszda felületéből. „A játék öreg darab volt már, látszott rajta, hogy itt-ott szerelni kellett, hogy biztonságos maradjon. Az apa vélhetően azért facsavarral erősítette meg a csúszda kapaszkodó részét, hogy elkerüljék az esetleges baleseteket.”

A nyomozó szavait az igazságügyi orvosszakértő is megerősítette, aki elmondta, Blake egy teljesen egészséges, hároméves kisfiú volt, aki a fellépő oxigénhiány következtében halt meg. „Ami a családdal történt, tragikus baleset volt” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top