Aktuális

Balesetet okozott az autós, aki nem kaparta le rendesen a jeget a szélvédőjéről

A fiatal edelényi sofőr alig pár tenyérnyi felületen kaparta le a jeget, emiatt nem látott ki rendesen, és elütött egy biciklist.

Egy 20 éves edelényi fiatalember két napja úgy indult el reggel az autójával, hogy a lefagyott szélvédőt csak egy nagyon kis felületen kaparta le. A látótér nagyobb részét jég takarta. 

A Police.hu írása szerint a sofőr egy edelényi kereszteződésben kanyarodott, de az erősen korlátozott látási viszonyok miatt nem vett észre egy kerékpárral közlekedő nőt, akit elütött. A biciklis ráesett az autóra, majd a földre. A nő súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Ennyit látott ki az autós, aki nem kaparta le rendesen a jeget a szélvédőről (Fotó: Police.hu)

Az Edelényi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folytat büntetőeljárást.

Az eset nyomán a rendőrség felhívja az autósok figyelmét, hogy a télnek még nincs vége, az időjárás változásaira továbbra is fel kell készülni. A legfontosabb, hogy a gépkocsit a téli közlekedés kívánalmai szerint készítsd fel és használd.

A kerékpáros nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett (Fotó: Police.hu)

A fagyálló ablakmosó, valamint a jégkaparó elmaradhatatlan kellékek. Csak megfelelő feltételek mellett indulj útnak, a látótér biztosítása pedig minden évszakban elengedhetetlen.

Nagyon veszélyes, ha sofőr nem vagy nem jól lát ki a szélvédőn, ezért a szellőztető-, illetve a párát leszárító fűtőberendezésnek is jól kell működnie, és szükség esetén használd a jégkaparót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top