Aktuális

Víztározóba fulladt három gyermek, elítélték a szülőket

Jogerősen egy év nyolc hónap felfüggesztett börtönbüntetést kaptak azok a szülők, akiknek három gyermekük fulladt bele egy víztározóba Nagyfügeden.

Tárgyalásról lemondásos eljárásban jogerősen egy év nyolc hónap felfüggesztett fogházra ítélte az Egri Törvényszék azt a nagyfügedi apát és anyát, aki a bíróság szerint felelős három gyermeke vízbe fulladásáért. Az ítélet végrehajtását mindkét vádlott esetében négy év próbaidőre függesztették fel, és előzetes mentesítésben is részesítették őket, azaz büntetésük nem fog szerepleni az erkölcsi bizonyítványukban.

A szülők Nagyfügeden nevelték ötéves, hároméves és kétéves, valamint néhány hónapos gyermeküket. A tragédia napján az apa úgy ment el otthonról, hogy ezt élettársa nem vette észre, és így nem is aggódott az udvaron játszó három gyerek miatt.

Az apa távozása után negyed órával a nő már nem találta az udvarban a három testvért, akik az ingatlant határoló, nyitva hagyott vadhálón keresztül a szomszédos mezőgazdasági telephelyre mentek, beleestek az elkerítetlen tűzivíz-tározóba, és megfulladtak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top