Aktuális

Nem éri meg hamis jeggyel próbálkozni a BKK-nál

Egy új alkalmazást tesztel tavaly év vége óta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amellyel az ellenőrök hamarabb és biztosabban kiszűrhetik a hamis jegyeket és bérleteket.

A hamisítás visszaszorítását célzó alkalmazást tesztel a BKK, ennek segítségével az ellenőrök könnyebben azonosítani tudják a jegyeket és a bérleteket. A közlekedési központ azt reméli, hogy a fejlesztésnek köszönhetően várhatóan jelentősen csökken majd a hamisított értékcikkek használata.

Az új alkalmazás legfőbb előnye, hogy a jegyellenőr azonnal megkapja a jegyekhez és a bérletekhez tartozó adatokat, így meg tudja állapítani ezek eredetét és érvényességét.

Új alkalmazást használnak a hamis jegyek és bérletek kiszűrésére a BKK-nál – MTI Fotó: Balogh Zoltán

Szerencsére az új eszköz az eddigi ellenőrzési és pótdíjazási folyamatot nem változtatja meg. Pótdíjat csak akkor követel a BKK, ha az átvett jegyek és bérletek utólagos vizsgálata alátámasztja a hamisítást vagy a visszaélést.

A tesztelés 2017 végén negyven jegyellenőr bevonásával kezdődött meg, és folyamatosan terjesztik ki a teljes jegyellenőri állományra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top