Aktuális

Elbukott a bulinegyed-népszavazás

Rekordalacsony volt a részvétel a szórakozóhelyek éjszakai bezárásával kapcsolatos népszavazáson, amely emiatt érvénytelen lett.

A bulinegyed nyitvatartásának korlátozása érdekében tartott népszavazás eredménytelenül zárult – írja közleményében az Élő Erzsébetvárosért Egyesület, amely ellenezte, hogy bezárassák a szórakozóhelyeket.

A szavazásra jogosultak kevesebb mint ötöde járult az urnákhoz. Még az érintett belső-erzsébetvárosi lakók többsége sem vett részt a népszavazáson. Az alacsony részvétel üzenete egyértelmű: a lakók döntő többsége nem ért egyet a korlátozást kezdeményező egyesülettel

– olvasható a közleményben.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Az eredménytelenség már a részeredmények ismeretében is várható volt, az emberek alig mentek el szavazni. Az Index információi szerint 17:15-ig 6300 fő, a szavazásra jogosultak 14 százaléka ment el a bulinegyeddel kapcsolatos erzsébetvárosi népszavazásra.

Az Erzsébetváros önkormányzati képviselői által kezdeményezett népszavazás kérdése így szólt: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetvárosi Önkormányzat képviselő-testülete Budapest VII. kerület Károly körút–Király utca–Erzsébet körút–Rákóczi út által határolt területén úgy szabályozza az üzletek nyitvatartási rendjét, hogy a vendéglátást folytató üzletek 24.00 óra és 6.00 óra között nem tarthatnak nyitva?”

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top