Aktuális

Pszichológus kezeli az autóval karambolozó hókotró sofőrjét

A tragikus balesetben egy fiatal nő vesztette életét. A hókotró sofőrje közel 40 éve vezet, de sosem volt még része ilyen megrázó élményben.

Szakember kezeli azt a közúti munkást, aki halálos baleset részese volt hókotrójával – számolt be róla a Bors Online.

A megrázó esetről mi is beszámoltunk: március 2-án, pénteken este hókotróval ütközött egy autó Vác határában a 2-es főúton. A baleset körülményei továbbra is tisztázatlanok. Annyit biztosan tudni, hogy a Vác felé tartó Seatot egy rendőr vezette, aki menyasszonyával és egy másik nővel tartott Vác felé. Autójuk valamiért megpördült az úton, és áttért a másik sávba, ahol a hátuljával nekiütközött a szemből közlekedő hókotrónak.

Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

A GPS-adatok szerint a hókotró sofőrje megpróbált lehúzódni, az ütközéskor pedig már csak 10 km/órával haladt, de nem tudott megállni. A balesetben az autót vezető rendőr menyasszonya olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Az autóban utazó másik nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

A baleset a hókotró sofőrjét is rettenetesen megviselte. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azt nyilatkozta a Borsnak, hogy alkalmazottjuknak szakemberre lesz szüksége a teljes lelki felépüléshez.

Közel negyven éve dolgozik kamio­nosként, de ilyen szörnyű balesetben még nem volt része. Nagyon megviselte, pszichológushoz jár a cégnél, hogy fel tudja dolgozni a történteket. Ideiglenesen otthon van, még nem tért vissza a munkába

– mondta a lapnak sofőr egyik ismerőse.

Fotó: Mihádák Zoltán, MTI

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top