Aktuális

Taxist fojtogatott két magyar Csehországban

A taxis szerencsére el tudott menekülni előlük. A két magyar férfi végül három doboz cigarettát lopott tőle.

Vádemelési javaslattal zárták le a budapesti nyomozók annak a két magyar férfinak az ügyét, akik fojtogattak és megloptak Csehországban egy taxist – írja a Police.hu.

Az eset 2017 augusztusában történt, amikor a nyomozás adatai szerint egy 19 éves budapesti és egy 23 éves üllési férfi taxit fogott a csehországi Pardubicében, és egy közeli településre vitették magukat. Amikor megérkeztek a címre, a budapesti férfi fizetés helyett egy fémhuzallal fojtogatni kezdte a taxisofőrt, miközben a társa is bántalmazta a sértettet. A cseh taxis szerencsére ki tudott szabadulni a huzal szorításából, majd autóját hátrahagyva elmenekült. A két magyar ezután átkutatta az autót, és a „zsákmánnyal”, vagyis három doboz cigarettával távoztak a helyszínről.

A csehek végül a budapesti rendőrökkel együttműködve fogták el Magyarországon a két férfit. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai az emberölési kísérlet miatt indított nyomozást a napokban fejezték be, és a keletkezett ügyiratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top