Aktuális

Forgalmas útra szakadt rá egy gyalogoshíd Floridában

A gyaloghíd alig pár nappal azután omlott össze, hogy a helyére emelték. Még nem készült el, 2019-ben adták volna át.

Pár nappal a helyére emelése után összeomlott egy gyalogoshíd Miami nyugati részén, Sweetwater városzrészben, a Florida International University közelében – tudósít a Miami Herald. A híd még nem készült el, eredetileg 2019-ben adták volna át, a leszakadása pillanatában több ember is tartózkodott rajta, alatta ráadásul egy forgalmas út halad, így a leszakadó szerkezet több autót is maga alá temetett.

A CBS amerikai hírcsatorna első információi szerint a híd nyolc autót roncsolt teljesen össze, a kiérkező mentők pedig nyolc embert szállítottak kórházba, akik a baleset idején mind a hídon tartózkodtak, így feltehetően munkások lehettek. A Reuters később Bill Nelson szenátor közlése alapján 6-10 közöttire becsülte az áldozatok számát.

A Daily Mail című brit bulvárlap péntek reggel a baleset utáni pillanatokról tett közzé megrázó videót. A felvételt kizárólag erős idegzetű olvasóink nézzék meg: jól látszik a pusztítás, amit a leszakadó hídszerkezet okozott, emellett hallható az is, ahogy a rendőrök felszólítják az összegyűlt embereket, hogy menjenek távolabb a baleset helyszínétől.

A brit lap emellett idézte a túlélőket is, köztük Jose Mejiát, aki elmondta, hirtelen csak egy hangos robajra lett figyelmes. „Ahogy láttuk, mi történt, a barátaimmal azonnal a helyszínre siettünk, hogy segítsünk az áldozatokon” – mondta, majd hozzátette, nem volt felkészülve akkora pusztításra, mint amit végül a helyszínen tapasztalt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top