Aktuális

Veszélyes, túltöltött gázpalackok kerültek forgalomba

Ismeretlenek illegálisan töltött gázpalackokkal árasztották el az országot. A zárófólia nélküli palackok veszélyesek lehetnek, mert sok köztük a túltöltött.

Veszélyt jelentenek a fogyasztókra és a környezetükre az illegálisan töltött, zárófólia nélküli, PB-gázt tartalmazó palackok, amelyek elsősorban Békés megyében, de feltételezhetően az ország több területén is nagy mennyiségben kerültek forgalomba – hívta fel a figyelmet a Magyar PB-Gázipari Egyesület hétfőn.

Nincsen zárófólia az illegálisan töltött palackokon – MTI Fotó: Rosta Tibor

Tájékoztatásuk szerint a zárófólián szereplő PB-gázforgalmazónak garantálnia kell a palackban lévő gáz korrekt mennyiségét, szabványnak megfelelő minőségét és a palack biztonságos felhasználhatóságát, ugyanakkor a zárófólia nélküli palackoknál a töltést végző ismeretlen, és ez a garancia nem áll fenn.

Kiemelték, hogy Békés megyében az illegálisan töltött palackok között túltöltötteket is találtak, amelyek közül már egy a tavaszi meleg hatására felhasadt, személyi sérülést nem okozott.

Az egyesület tagvállalatai – a Flaga Hungária Kft., a Mol Nyrt., a Prímaenergia Zrt. – felhívják a fogyasztók figyelmét arra, hogy csak olyan palackot vásároljanak, amelynek szelepe ép, és zárófóliával is el van látva. A már megvásárolt, zárófólia nélküli palackokat ne használják, hanem keressék meg az eladóhelyet, ahol a tele palack biztonságosságát a számla vagy nyugta ellenében a tagvállalatok díjmentesen ellenőrzik, és ha szükséges, akkor kicserélik a gázpalackot – közölték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top