Aktuális

A megtalált pénztárcákat fosztogatta egy reptéri alkalmazott Ferihegyen

A rendszeressé váló reptéri csomagfosztogatások után most arra derült fény, hogy egy reptéri alkalmazott az elhagyott pénztárcákból vett ki pénzt.

Sikkasztás gyanúja miatt rendelt el nyomozást egy 42 éves budapesti nő ellen a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság (RRI).

Az asszony az egyik földi kiszolgálócég alkalmazottjaként az utasok által a repülőgépeken hagyott talált tárgyak kezelését végezte. Feladatai közé tartozott a járatokon elvesztett értékek raktárba történő bevételezése, azok tételes jegyzőkönyvezése – közölte a Police.hu.

Munkaköréből adódóan hozzáfért ahhoz a lemezszekrényhez is, amelyben az elhagyott pénztárcákat őrizték. A nő 2018 januárjában és februárjában a talált tárgyak között elhelyezett hat tárcából több alkalommal összesen mintegy 146 ezer forint értékű valutát tulajdonított el.

A nyomozók előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a 42 éves asszonyt, aki beismerte tettét. Az RRI bíróság elé állítási javaslattal tervezi befejezni a nyomozást, a gyanúsított szabadlábon védekezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top