Aktuális

Ők most a legbefolyásosabb magyar nők

Új szereplőként Sárosdi Lilla és Orbán Ráhel is felkerült a Forbes idei listájára.

A Forbes idén negyedik alkalommal tette közzé az 50 legbefolyásosabb magyar nőt rangsoroló listáját. A lap a lista összeállításához elsősorban azt vette figyelembe, mekkora büdzséért és létszámért felelnek az adott nők, illetve milyen értéket képvisel a szakértelmük a piacon. Ezenfelül azt is megvizsgálták, az elmúlt évhez képest hogyan változott mindez, vagyis milyen eredményeket értek el az általuk vezetett cégek, intézmények ebben az időszakban, illetve hogy mekkora a „felhajtás” körülöttük.

A Forbes ezúttal is négy területet vizsgált: az 50 fős listán 20-an az üzleti élet képviselői, 10-10 nő pedig a közélet, a kultúra és a média területén dolgozik.

Az üzleti szférában változatlanul Dávid Ilona, a MÁV elnök-vezérigazgatója az első. A következő két név a tavalyi évhez képest helyet cserélt: második lett Hegedüs Éva, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatója, harmadik pedig Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója. Új név a listán Szörényi Beáta, a Sanofi-Avensis országigazgatója, Oppenheim Klára, aki saját ügyvédi irodát vezet, és Kádár Gabriella, a CIG Pannonia vezérigazgatója.

A közéleti lista első helyén továbbra is Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Lévai Anikó áll. A listán először szerepel a miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel is, méghozzá a negyedik helyen. Szintén új szereplő Sárosdi Lilla, aki bátor közéleti szerepvállalása miatt kapott helyet a listán.

Orbán Ráhel (fotó: Koszticsák Szilárd, MTI)

Sárosdi Lilla (fotó: Marjai János, MTI)

A kultúra szekcióban a legbefolyásosabb magyar nő ismét Havas Ágnes, a Filmalap vezérigazgatója lett. Az élmezőnyből a lista végére csúszott Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója, új szereplőként pedig Kováts Adél, a Radnóti Színház vezetője és Enyedi Ildikó filmrendező került fel a listára.

A médialista első helyén ismét Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója szerepel. Örömmel jelentjük, hogy új név a listán Mészáros Kinga, az NLCafé kiadójának, a Central Médiacsoportnak tavaly novemberben kinevezett vezérigazgató-helyettese.

A teljes listát a Forbes áprilisi számában tudod megnézni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top