Aktuális

Vaddisznó támadt egy kutyára a debreceni vidámparknál

A kutya életveszélyesen megsérült. Nem egyedi esetről van szó.

Vaddisznó támadott meg egy kutyát Debrecenben, a Nagyerdei körúton – írja a Hajdú Online. A megyei portál úgy tudja, egy fiatal nő éppen a kutyáját sétáltatta pórázon a vidámpark mögötti részen, az erdő temető felőli oldalában kedden, amikor a fák közül hirtelen rájuk rontott egy vadkan.

A vadállat ellenségnek vélte a kutyát, ezért kétszer is felöklelte őt az agyaraival. A kutya a vállán és a hasán szerzett életveszélyes sérüléseket, azóta az állatorvos megoperálta.

Dr. Illés Árpád, a Hajdú Főnix Vadásztársaság elnöke elmondta, hogy a vaddisznóknak most kicsinyeik vannak, ezért ebben az időszakban különösen ingerlékenyek. Ezért arra kérte a Nagyerdő városba nyúló területén járókat, illetve a kutyasétáltatókat, hogy legyenek a megszokottnál is körültekintőbbek. Azt is elmondta, hogy általában a póráz nélkül sétáltatott kutyák támadják meg a vaddisznókat, igaz, most nem ez történt.

A vadásztársaság elnöke azt is elárulta a lapnak, milyen óvintézkedéseket tesznek a hasonló esetek elkerülésére. Először is a Debrecen-környéki vadászterületeken kilövik a vaddisznók egy részét. Emellett igyekeznek kiterelni a vaddisznókat a Nagyerdőnek a városba benyúló, belterületi részeiről. Azt pedig, hogy újabbak ne jöjjenek ide, úgy próbálják elérni, hogy az erdő mélyén hét magaslesre automata kukoricaszórókat tettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top