Aktuális

Nagy erőkkel keresi a rendőrség az idős nőt, aki ellopta Yoko Ono egyik kavicsát

Minden eszközét beveti a kanadai rendőrség, hogy megtaláljon egy idős nőt, aki feltehetően ellopott egy kavicsot Yoko Ono installációjából. A folyami kavics értéke 17 500 dollár, mert arra John Lennon egykori felesége ráírt valamit filctollal.

Szeresd önmagad (Love yourself) – állt a fekete filctollal írt felirat azon a folyami kavicson, amelynek nyoma veszett a torontói Gardiner Múzeumból, amely helyet adott Yoko Ono legújabb, A folyómedernek (The Riverbed) nevezett installációjának. A kavics Yoko Ono interaktív kiállításának része volt, amelyben egy kisteherautónyi folyami kavics hever szerteszét, mindegyiken valami üzenettel – például vágy, álom –, ezeket egytől egyig Yoko Ono írt fel saját kezével a kövekre.

A kavicsokat a kiállítás látogatói a kezükbe vehetik, hogy még jobban a rájuk írt üzenetekre koncentrálhassanak.

A múzeum biztonsági kamerája rögzítette, ahogy a 60 év körüli nő a kezébe veszi a Szeresd önmagad feliratú kavicsot, majd koncentrálás helyett a zsebébe teszi azt.

A kanadai rendőrség felhívásban keresi az ismeretlen kőtolvajt, míg az ellopott kő értékét csupán annak töredékére, 5000 dollárra becsülték.

The Telegraph

Yoko Ono egy korábbi előadása

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top