Aktuális

Nevelt lányával folytatott kapcsolatot a dunakeszi pedofil

Méghozzá éveken keresztül, a család többi tagjának tudta nélkül. A lány most 15 éves.

Előzetes letartóztatásba helyeztek egy 38 éves férfit a dunakeszi járásbíróságon, aki éveken át szexuális kapcsolatot folytatott most 15 éves nevelt lányával – írja a Ripost. A férfi úgy bukott le, hogy a lány elmesélte barátnőjének a dolgot, akinek viszont rendőr az édesapja.

A férfi együtt élt a 15 éves lánnyal, annak édesanyjával és a lány húgával. Szexuális viszonyuk éveken keresztül tartott, a „szimpátia” pedig még korábban kezdődött. A lányok édesanyja állítólag semmit sem tudott az esetről, ugyanis gyakran dolgozott éjszakai műszakban, és sokszor nappal aludt.

A nevelőapa a bíróságon beismerő vallomást tett, és azt is elmondta, tisztában van vele, hogy amit tett, az büntethető. Azzal védekezett, hogy nem tartja magát bűnözőnek, mivel a kislánnyal állítása szerint kölcsönösen szerelmesek egymásba. A gyanúsított ügyvédje is azt hangsúlyozza, hogy nem „klasszikus pedofíliáról” van szó.

Az ügyben fontos kérdés, hogy a kislány betöltötte-e a 12 évet, amikor a szexuális kapcsolat elkezdődött. Ennek alapján dől el ugyanis, hogy az ügyben szexuális erőszakról vagy „csak” szexuális visszaélésről van-e szó. Ma Magyarországon 14 éves kor felett megengedett a beleegyezéssel folytatott szexuális kapcsolat.

A lap arra is felhívta a figyelmet, hogy januártól szigorították a Btk. idevonatkozó törvényét: most már 5–15 év börtön jár annak, aki 12 év alatti gyermekkel szexuális kapcsolatot folytat, ha az elkövető a gyerek tanára, orvosa, gondozója vagy hozzátartozója.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top