Aktuális

Kamaszfiúk raboltak késsel az Erzsébet téren, egyiküket már el is fogták

A belvárosi rendőrök elfogták azt a fiút, aki egy késsel megfenyegetett, majd kirabolt egy férfit az Erzsébet téren. A nyomozók az elkövető társát, a 15 éves Korcsog Szabolcs Istvánt továbbra is keresik.

Egy 16 éves budapesti fiú és a 15 éves Korcsog Szabolcs István hétfő hajnalban, 4 óra 40 perc körül Budapest V. kerületében, az Erzsébet téren beszélgetést kezdeményezett egy férfival, majd megkérdezték tőle, hogy mennyi az idő. Amikor a férfi megnézte a mobiltelefonján az időt, az egyik fiú elővett egy kést, és a telefont követelte. Ezután kivették a sértett kezéből, és elmenekültek a helyszínről.

A rendőrök az adatgyűjtés és a kamerafelvételek alapján rövid időn belül azonosították az elkövetőket, akik közül a 16 éves fiút még aznap délután, terézvárosi lakásán elfogták. A nyomozók a házkutatáskor megtalálták mindkét fiúnak a bűncselekmény elkövetésekor viselt ruháit. A rendőrök a fiút őrizetbe vették, felfegyverkezve elkövetett rablás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatására. Korcsog Szabolcs István ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Korcsog Szabolcs István, rablás (forrás: police.hu)

Ő itt Korcsog Szabolcs István, ha látta valaki, hívja a rendőröket (forrás: police.hu)

(Egyébként az NLCafé egyik munkatársát hajszálra ugyanezzel a módszerrel akarták kirabolni tíz évvel ezelőtt ugyanitt, nyilván nem ugyanezek az elkövetők. A rablás akkor meghiúsult, mert munkatársunk és öccse határozott léptekkel a Gödör Klub felé vették az irányt, a reménybeli rablók pedig megijedtek a felbukkanó emberektől.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top