Aktuális

Horvátországi nyaralást tervez? Többe fog kerülni, mint gondolja!

A nyári szezon közeledtével jelentősen drágulni kezdett a horvát kuna.

A horvát fizetőeszköz iránt a múlt héten ugrott meg a kereslet – írja a Portfolio.hu. A lap értesülései szerint a nyaralni készülők, illetve az euró bevezetése miatti erősödésre számító spekulánsok kezdték nagy mennyiségben felvásárolni a horvát kunát. Ez olyan mértékben növelte az árfolyamot, hogy a horvát jegybanknak több mint 300 millió euró értékben kellett kunát vásárolnia a folyamat lassítása érdekében. 

Az euró közelgő bevezetése is drágítja a horvát kunát (Fotó: Tumblr)

Az Erste Bank által kiadott mai elemzés szerint további drágulásra lehet számítani a nyári csúcsszezon közeledtével, nyár végére azonban várhatóan megfordul majd a folyamat. Annak, aki horvátországi nyaralást tervez, érdemes lehet minél előbb beszereznie a külföldi valutát, igaz, ez már így is drágább lesz, mint tavaly, ugyanis a magyarok számára – 2012 januárjának néhány napját leszámítva – még sosem volt ennyire drága a horvát kuna (a forint árfolyamához viszonyítva). 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top