Aktuális

Senki sem tudja, miért halt meg egy újabb, repülőn szállított kutya

Alejandrót, a nyolcéves pomerániai spiccet abban a fűtött raktérrészben szállították, ami kifejezetten kutyáknak van fenntartva. A légitársaság is csak találgatja, mi okozhatta a halálát.

Alejandro gazdáival együtt a közelmúltban utazott Phoenixből Newarkba. A több mint 3000 kilométeres út során a nyolcéves pomerániai spiccet szakszerűen, egy, a repülőkön való szállításra használt kennelben helyezték el. Csakhogy mire a repülő megérkezett Newarkba, Alejandro már nem élt, a ketrecében pedig, a teste mellett hányásnyomokat találtak – írja közleményében a Delta Airlines.

repülő spicc hordozó meghalt

Kép forrása: ABC News

A légitársaság megígérte, hogy kivizsgálják az ügyet, ám a kutya összetört gazdái nem elégszenek meg ennyivel. Mint elmondták, pontosan tudni akarják, mi okozta kedvencük halálát. Az amerikai légitársaságok gépein 2017-ben egyébként 506.994 állat utazott, közülük 24-en nem élték túl az utat.

Legutóbb márciusban történt ilyen eset a United Airlines egyik gépén. Az ügy világszerte óriási felháborodást váltott ki állatvédő körökben, miután kiderült, hogy a légiutaskísérő felszólította a gazdit, hogy a kezében tartott hordozót tegye fel az ülés feletti raktérbe. A kutya nem élte túl az utazást. Később a légitársaság azzal védekezett, munkatársuk nem tudta, hogy a hordozóban állat van.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top