Aktuális

Rókák garázdálkodnak Tárnokrétin

Még a sírokat is feldúlják a helyi temetőben.

Egyre nagyobb gondot okoznak az elszaporodott rókák a Győr-Moson-Sopron megyei Tárnokrétin. A Kisalföld cikke szerint már nincs is olyan ház a községben, ahova ne tértek volna be, ahol pedig hozzáfértek baromfihoz, elvitték. Emellett a helyi temetőben is károkat okoznak, több sírt is feldúltak.

A gondot a rókák elszaporodása mellett az okozza, hogy a faluban sok az elhanyagolt kert, ahol embermagasságú a gaz, a helyi temetőnek pedig még megfelelő kerítése sincsen.

Nehezen találtunk kivitelezőt, aki elvállalja a temető kerítésének készítését. A mellette lévő homokgödör miatt nehezebb az alapozás. Végül sikerült megegyeznünk és várhatóan október végére elkészül

– mondta a polgármester.

Az önkormányzat a hírek szerint a rendőrségen, valamint a területileg illetékes vadásztársaságnak is jelentette a helyzetet. Belterületen azonban tilos vadászati tevékenységet végezni, kivéve, ha azt a hatóság elrendeli. Erre egyelőre nem került sor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top