Aktuális

Ezért is veszélyesek az érintéses bankkártyák

Órákon belül lefülelték a rendőrök azt a nőt, aki egy talált bankkártyával először a vacsoráját fizette ki, majd cigarettát és alkoholt is vásárolt vele.

Néhány óráig örülhetett csak a zsákmánynak az a makói nő, aki ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt indított eljárást a Makói Rendőrkapitányság. A nő bűne az volt, hogy a helyi pizzériában talált bankkártyát nem adta le, hanem elkezdte költeni az ismeretlen pénzét.

Először csak a vacsoráját fizette ki ott helyben, majd cigarettát, alkoholt, chipset és konzerveket vásárolt a város több pontján is. A rendőrségi tájékoztató megemlíti, hogy a bankkártya kód nélküli funkcióját használva fizetett a tolvaj, ami valószínűleg a bankkártyák PayPass funkcióját jelenti. Ebben az esetben csak 5000 ezer forintot meghaladó végösszeg esetén kér PIN-kódot a rendszer.

Fotó: Dave Kotinsky / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

A makói nyomozók a más pénzét költő nő személyazonosságát öt órán belül megállapították, majd az asszonyt kihallgatták, aki a bűncselekmény elkövetését beismerte.

Ellene információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének elkövetése miatt indult eljárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top