Aktuális

Fertőtlenítőszerrel ölt meg több tucat beteget egy ápolónő

A 31 éves nővér úgy időzítette a gyilkosságokat, hogy ne neki kelljen közölnie a hírt a hozzátartozókkal. Azt mondta, csak válságos állapotúakat segített a halálba, de áldozatai között olyanok is voltak, akik nem voltak súlyos betegek.

Több tucat embert mérgezhetett meg az egyik japán kórházban egy volt ápolónő. Kuboki Ayumit a hétvégén tartóztatták le egy 88 éves beteg meggyilkolásának gyanújával – írja a Guardian.

A 31 éves nő a nyomozóknak azt is beismerte, hogy megölt egy másik idős beteget, majd kiderült, hogy az ápoló akár 20 ember haláláért is felelős lehet.

Kuboki fertőtlenítőszert fecskendezett a páciensek infúziós tasakjába, ez okozta a halálukat. A nő a mérgezéseket úgy időzítette, hogy ne neki kelljen közölnie a hírt a hozzátartozókkal. Azt mondta, csak válságos állapotban lévőket segített a halálba, ám az áldozatai között olyanok is akadtak, akik nem voltak súlyos betegek.

Az ügy még 2016-ban kezdődött, amikor szokatlan körülmények között 48 beteg halt meg három hónap alatt a kórházban. Volt olyan nap, amikor öten vesztették életüket.

A nyomozók benzalkónium-klorid nyomaira bukkantak, ezt a vegyület használják a fertőtlenítőszerekben is. Az ápolónő akkor tagadta, hogy bármi köze lenne az ügyhöz, és nem tapasztalt semmi szokatlant. Azt is mondta, hogy megdöbbent, és együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak.

Kuboki a múlt hónapban hagyta ott a kórházat. A nyomozóknak az lett gyanús, hogy a megvizsgált munkaruhák közül egyedül az övén voltak nyomai a gyilkos vegyületnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top