Aktuális

Bróker Marcsi kijöhet az előzetesből?

Enyhébb kényszerintézkedést kért.

Enyhébb kényszerintézkedést kért a Kun-Mediátor Kft. 12 milliárd forintos károkozással vádolt, előzetes letartóztatásban lévő volt vezetője, D. Sándorné, vagyis „Bróker Marcsi” – tudta meg a Vasárnapi Hírek.

A lap szerint a tavaly novemberben indult büntetőeljárás kapcsán jelenleg a kényszerintézkedés indokoltságának felülvizsgálata zajlik a Szegedi Ítélőtáblán. Az, hogy pontosan mi a kért „enyhébb intézkedést”, D. Sándorné ügyvédje nem hozta nyilvánosságra: egyaránt lehet szó szabadlábra helyezésről (akár óvadék ellenében), házi őrizetről vagy lakhelyelhagyási tilalomról.

A büntetőeljárás a hírek szerint nagyon lassan halad, a tanúk csaknem harmada meg sem jelent a bíróságon. A károsultak egy részét képviselő ügyvéd, Dobrossy István szerint leghamarabb a jövő év elején-közepén születhet elsőfokú ítélet az ügyben.

A lap szerint ugyanakkor nem túl valószínű, hogy megszüntetik az előzetes letartóztatást, mivel „Bróker Marcsi” korábban külföldre szökött a hatóságok elől. Nemzetközi elfogatóparancsot kellett kiadni ellene, végül a közép-amerikai Belize-ből hozták haza 2016 decemberében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top