Aktuális

A háromlábú giganyúl a menhely új kedvence – fotók

Ilyen nagy testű tappancsossal még nem volt dolguk az állatvédőknek. Nagyobb, mint sok kutya, melyet eddig befogadtak.

A sacramentói állatmenhely munkatársai az elmúlt években láttak már nagy méretű nyulakat, de ekkorával még nem volt dolguk. Benny, a flamand óriásnyúl a napokban került a kaliforniai állatmenhely gondozásába, mivel az eddigi gazdái nem tudták anyagilag fedezni az állatra váró műtétet.

A 9 kilós, 5 éves Benny – annak ellenére, hogy mennyire izmos – a fajtájához képest átlagos méretűnek számít. „Nagyobb, mint számos kutya, melyet örökbe fogadtunk. Az évek során elég sok flamand óriásnyulunk volt, de egyikük sem volt akkora, mint ő” – mondta el Sarah Varanini, a menhely sajtószóvivője.

A befogadott nyúl korábban eltörte a lábát, miután leugrott a tornácról, és annak ellenére, hogy az állatorvos visszarakta a törött végtagot, rosszul forrt össze, ez pedig folyamatosan gátolta a mozgásban. Gazdái nem tudták kifizetni a további műtéteket, ezért leadták az állatmenhelyre, ahol a legmegfelelőbb módon igyekeztek segíteni a nyuszin. Mivel a rosszul összeforrt lába akadályozta Bennyt a mozgásban, s időközben már remekül megtanult három lábon ugrálni, a menhely állatorvosai úgy döntöttek, hogy az lesz számára a legjobb, ha amputálják a „feleslegessé vált” végtagot.

Benny azóta már túl van az operáción, és nagyon jól viselte. A következő néhány napot egy extra méretű kutyakennelében tölti, és remélhetőleg hamarosan találnak majd neki új otthont.

Sajnos a nyulakról gyakran elfeledkeznek az örökbe fogadók, és inkább a kutyákat, macskákat részesítik előnyben, pedig egy nyúl is remek házi kedvenc tud lenni: nagyon édes, kíváncsi, szórakoztató társaság. Sokan a kertben tartják, hogy az állat kiélhesse a mozgásigényét. „A nyulak is megérdemlik a szeretetet és a gondoskodást, nagyon hálás állatok. Benny igazán nagyszerű és elragadó teremtmény” – mondta Varanini.

Mi mindenesetre nagyon drukkolunk Bennynek, hogy minél előbb szerető gazdira leljen.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top