Aktuális

Közúti balesetnél segítettek a Koszovóban szolgáló magyar katonák

A kanyargó hegyi szerpentinen árokba borult egy autó, egy ember pedig eszméletlenül feküdt a járműben. A magyar KFOR-katonák segítettek a baleset után.

A KFOR Harcászati Tartalék Zászlóalj magyar katonái azért vannak Koszovóban, hogy fenntartsák a biztonságos, békés környezetet. Hétfőn azonban másban kellett segíteniük.

A zászlóalj Alpha századának katonái éppen járőrözési feladatokat láttak el Koszovó déli részén, Restelica és Dragas települések között. Ekkor vették észre, hogy egy civil autó az út menti árokba borult a kanyargós hegyi szerpentinen, az utasok pedig integetnek nekik – írja a Honvédelem.hu.

Biztosították a helyszínt, majd az egység harctéri életmentő katonái egy eszméletlenül fekvő sérültet találtak az autóban. Őt megvizsgálták, és stabil helyzetbe tették. Közben több civil autó is megállt segíteni, az egyik sofőr pedig vállalta, hogy kórházba szállítja a sérültet.

Az egészségügyi segítségnyújtás után a katonák a műszaki mentést is elvégezték, kivontatták az árokból a sérült járművet.

A magyar KFOR kontingens parancsnoka megköszönte a katonáknak a segítségnyújtást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top