Aktuális

Elaltatják és elszállítják a veszélyes medvét Tusnádfürdőről

Két bocsát elütötte a vonat, ezért agresszívvé válhat.

Gratiela Gavrilescu, a román környezetvédelmi miniszter szerda este engedélyezte, hogy elszállítsák Tusnádfürdőről azt az anyamedvét, amely az elmúlt hetekben a bocsaival együtt járta a település utcáit, és embereket is megtámadott.

A hárombocsos anyamedve kábítólövedékes elaltatását és elszállítását azt követően hagyta jóvá a miniszter, hogy szerdán, nem sokkal a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) esti koncertjeinek a kezdete előtt a tábor közelében elütött két medvebocsot a vonat. 

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke azt mondta, egyelőre csak feltételezik, hogy a gyakran látott hárombocsos anyamedve két bocsáról van szó. Az ügyben azért kérték az azonnali beavatkozást, mert a bocsait elvesztő medve az állatvédők szerint agresszívvé válhat. A veszélyes állat miatt a csendőrséget is azonnal értesítették, akik megígérték, hogy megóvják a Tusványos résztvevőit.

Borboly azt is elmondta, hogy csütörtökön reggel érkeznek a zernyesti medvemenhely képviselői, hogy a vadőrökkel együtt megkeressék, majd altatólövedékkel elkábítsák, és elszállítsák a bocsait elvesztő anyamedvét és a megmaradt bocsot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top