Aktuális

Már a turistautakat is lopják Romániában

Életveszélyessé vált több turistaútvonal is az Erdély délkeleti peremén fekvő Bucsecs-hegységben, miután ismeretlenek ellopták a biztonságos átkelést, haladást segítő fémhuzalokat, fémlépcsőket.

Arra kérik a hegyimentők a turistákat, hogy átmenetileg kerüljék a Bucsecs-hegységben, Bușteni környékén található túraútvonalakat, mert fémtolvajok miatt életveszélyessé váltak. A Jepii Mari és Valea Morarului térségében található túraútvonalakról ismeretlenek ellopták a fémkábeleket és a fémből készült lépcsőket is. Így nem csak a turisták kerülhetnek életveszélybe, hanem a hegyimentők is nehezebben érhetik el a bajbajutottakat.

Ellopják a sodronyköteleket, viszik a fémlépcsőket a fémtolvajok

A Főtér cikkéből kiderül, hogy a turistautak fémből készült biztonsági berendezéseit rendszeresen ellopják Romániában, viszont a jelenség kezd egyre nagyobb méreteket ölteni. Gheorghe Haiduc, a bușteni hegyi mentők vezetője szerint a fémhuzalokat semmiképp nem a turisták vihették el, mivel nagy súlyról van szó, ami nem fér el egy hátizsákban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top