Aktuális

Ellopott egy repülőt, hogy lezuhanhasson

Egy reptéri alkalmazott elkötött egy repülőt, felszállt, majd belezuhant a tengerbe. Azt gyanítják, így akarta.

Péntek este a seattle-tacomai nemzetközi repülőtér egyik alkalmazottja ellopott egy üres Q400 típusú repülőt és engedély nélkül felszállt a 76 személyes géppel. Azonnal a nyomába eredt két F-15-ös harci gép, követték, majd látták, amint a Q400-as lezuhant a tengerszoros déli részén lévő, ritkán lakott Ketron szigeten. Előtte, vagy szándékosan akrobatikus manővereket hajtott végre a pilóta, vagy a repülőgép-vezetői ismeretek hiányában nem volt ura a gépnek.

A repülőteret a riasztáskor óvatosságból lezárták a hatóságok, de röviddel később újra megnyitották, és helyreállt a menetrend.
    
A rendőrség szerint semmilyen jel nem mutat arra, hogy terrorcselekmény történt. A Horizon Air légitársaság meg nem nevezett 29 éves alkalmazottja egyedül követte el tettét, és valószínűleg öngyilkos akart lenni. Erre utal a baleset előtti beszélgetése a pilótafülkéből a földi irányítókkal, akik rá akarták venni arra, hogy szálljon le egy kis kifutópályán, amely éppen a közelében volt.

Ha Te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top