Aktuális

Két év alatt csaknem ezer kutyát segítettek a túlvilágra egy salgótarjáni állatmenhelyen

Gazdásítás helyett inkább elaltatja az odakerülő kutyákat a salgótarjáni Lassie Állatmenhely – értesült az Átlátszó. A portál szerint az elmúlt két évben mintegy ezer állatot segítettek át a túlvilágra.

A sintértelepen az Átlátszó információi szerint rossz körülmények között tartják az oda bekerülő állatokat. A szervezetet a Karancs Mentőkutyás Alapítvány működteti, amelynek profiljába tartozik az állat- és természetvédelem is. Mégis a menhelyen inkább elaltatják, mint örökbe adják a kutyákat.

menhely, kutya, salgotarjanAz Átlátszó szerint kis energiaráfordítással sokkal több kutyának sikerülne gazdát találni, az állatokat azonban nem hirdetik a Facebookon, ahol az esetek többségében a legtöbb állat gazdára talál. A menhely vezetője szerint minden elvihető kutya megtalálható a weboldalon, ám az Átlátszó szerint ott alig tucatnyi állatot hirdetnek, miközben a kennelekben ennél jóval több állatot tartanak.

A szervezet, amely egyszerre látja el a gyepmesteri és állatmentő funkciót, csak az előbbiben érdekelt anyagilag, a befogott kutyák után ugyanis pénzt kapnak az önkormányzatoktól, a gazdinál való elhelyezés ugyanakkor semmilyen anyagi haszonnal nem jár…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top