Aktuális

Másodfokon is életfogytiglant kértek Tompa Eszter gyilkosára

A fellebbezés ellenére másodfokon is a legszigorúbb büntetést kérte az ügyészség a 15 évvel ezelőtti brutális gyilkosság elkövetőjére.

Az elsőfokú ítélet, vagyis az életfogytiglani fegyházbüntetést helybenhagyását kérte a Győri Fellebbviteli Főügyészség Tompa Eszter gyilkosára. A gönyűi férfit júniusban aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra bocsátásának lehetőségét legkorábban harminc év elteltével vizsgálhatják.

A nem jogerős ítélet szerint a vádlott figyelmetlen vezetése miatt 2003 szeptemberében gépkocsijával elsodorta a kerékpározó 22 éves nőt, aki az esés következtében eszméletét veszítette. A vádlott úgy gondolta, hogy a sértett meghalt, ezért a felelősségre vonása elkerülése miatt a nyomok eltüntetése mellett döntött. A kerékpárt az útszéli növényzetbe dobta, a sértettet pedig a csomagtartóba rakta, majd elindult. Útközben vette észre, hogy a nő mozog és hangokat hallat, ezért elhatározta, hogy megöli.

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

Egy dűlőúton megállt, a kézzel-lábbal védekező sértettet a csomagtartóból kihúzta, hosszan vonszolta a gazos-bokros területen, közben arcon is ütötte, majd több percen keresztül kézzel fojtogatta, végül a közelben talált bálakötöző zsineggel megfojtotta. A sértett holttestét másnap találták meg, míg a gyilkosság elkövetőjét 14 évvel később. 

A másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság ítélete törvényes és megalapozott, példaszerű a szigorúsága és az indokolása. A fiatal élet értelmetlen kioltása, az ezzel párosuló értelmetlen brutalitás a cselekmény elkövetése után 15 évvel is a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását indokolja – olvasható az ügyészség honlapján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top