Aktuális

Volt biztonsági őr verhette halálra a badacsonyi borászt

Támadói brutális kegyetlenséggel ölték meg a fiatalembert. Ütötték-rúgták még akkor is, amikor már eszméletlenül feküdt a földön.

Az egész országot megrázta az a tragikus eset, ami a hétvégén történt Badacsonyban. Egy fiatal borász a barátaival szórakozott, és már épp hazafelé indultak, amikor egy triviális közlekedési helyzet miatt összevitatkoztak egy másik társasággal a parkolóban.

A vita aztán hamar elfajult. A társaság két ittas tagja nekiesett a borásznak és barátjának, és ütötték-rúgták őket, egészen addig, míg H. Csaba eszméletlenül a földre zuhant, sőt még akkor sem kegyelmeztek neki. Később aztán megpróbáltak kocsival elmenekülni, de a fesztivál biztonsági őrei feltartóztatták őket. A két támadót őrizetbe vették a rendőrök, és hétfőn előzetes letartóztatásba kerültek.

Az áldozat édesanyja megtörten nyilatkozott a Borsnak, azt mondta, fia jámbor, barátságos ember volt, senki nem érti, hogy történhetett vele ilyen szörnyűség.

Az egyik támadó édesapja is nyilatkozott a lapnak. Azt mondta, a fia sosem volt büntetve, sőt vonzotta a rendőri pálya, biztonsági őrként is dolgozott. A férfi nem hiszi, hogy fia ilyen szörnyű dolgot tett volna, ezért szemtanúk jelentkezésében reménykedik.

A Blikk próbálta elérni az üggyel kapcsolatban Badacsony polgármesterét. Ez nem sikerült, viszont a lap értesülése szerint keddre rendkívüli ülést hívtak össze, ott próbálnak összeállítani egy olyan programtervezetet, amelynek a segítségével ehhez hasonló tragédiák megelőzhetők lesznek.

H. Csabára gyertyagyújtással emlékeztek a hétvégén a badacsonyi Egry József Emlékmúzeumnál.

Az elhunyt borászra emlékeztek Badacsonyban. Fotó: MTI – Mónus Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top