Aktuális

Hamis lottószelvénnyel nyert 1 milliárdot egy angliai férfi

Eddig élvezhette a nyereményét, most vádat emeltek ellene.

Vádat emeltek csalás miatt egy 53 éves angliai férfi ellen, aki még 2009-ben hamisított lottószelvénnyel jutott hozzá a 2,5 millió fontos (~911 millió forintos) főnyereményhez – írja a The Sun.

Azt, hogy a nyeremény körül valami nem stimmelt, jó ideje tudják már a hatóságok: 2015-ben 3 millió fontos büntetéssel sújtották a Camelot brit nemzeti lottótársaságot, mivel kiderült, hogy elmulasztották ellenőrizni a nyertes szelvény vonalkódját a nyeremény kifizetése előtt. Az is kiderült, hogy Putman szelvénye sérült volt az ellenőrzéskor, azt azonban sokáig nem lehetett biztosan tudni, hogy szándékos csalás történt-e.

Man charged with fraud after 'claiming £2.5m Lotto win with fake ticket'

A LOTTO player has been charged with fraud after allegedly claiming a £2.5million jackpot with a fake ticket. Edward Putman, 53, was paid the cash by the National Lottery in 2009. He was charged with fraud by false representation after a three year police investigation by Hertfordshire's Serious Fraud and Cyber Unit.

A rendőrség végül egy bejelentés alapján kezdett el nyomozni a férfi ellen három évvel ezelőtt. A férfit akkor letartóztatták, ám később vádemelés nélkül elengedték. Most mégis eljutottak a vádemelésig a brit nyomozók.

A férfi a hírek szerint jelenleg egy 600 ezer fontos (~218 millió forintos) házban él, de ezenkívül van egy 400 ezer fontos (~145 millió forintos) ingatlanja is.

Fotó: JEAN-LOUP GAUTREAU / AFP

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top