Aktuális

Életfogytiglant kapott a Teréz körúti robbantó

Első fokon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték a huszonéves férfit, aki két éve életveszélyesen megsebesített két rendőrt egy házi készítésű pokolgéppel.

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte a két rendőrt életveszélyesen megsebesítő Teréz körúti robbantás vádlottját többszörösen minősített emberölés és terrorcselekmény kísérlete miatt a Fővárosi Törvényszék, szerdán kihirdetett, elsőfokú ítéletében.

A vádlott leghamarabb 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A vád szerint a huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket. A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A Teréz körúti robbantás vádlottja a Fővárosi Törvényszéken 2018. február 5-én (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A fiatalember a nyomozás során beismerte a terhére rótt cselekményeket, a büntetőper első tárgyalásán azonban visszavonta beismerését, és egy idő után már nem is kívánt részt venni a tárgyalásokon. Elmeállapotát szakértő vizsgálta.

Korábban, perbeszédében a védő felmentést, az ügyész viszont életfogytiglant kért a vádlottra minősített emberölés miatt.

Az elsőfokú ítélet kihirdetésén a vádlott nem vett részt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top