Aktuális

Halálos mérget találtak egy csomagban Ferihegyen

Kínából érkezett a több mint fél kiló ismeretlen összetételű vegyi anyag. A szakértői vizsgálat után derült ki, hogy rendkívül veszélyes kábítószert tartalmaz a csomag.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy rendkívül veszélyes, halálos méregnek számító, fentanil elnevezésű kábítószert találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában – írja a Hvg.hu.

A pénzügyőrök egy Kínából érkezett csomagot vizsgáltak át, amely fitneszterméknek volt feltüntetve. A több mint fél kiló ismeretlen eredetű és összetételű vegyi anyagot a gyógyszerészeti intézetbe küldték vizsgálatra.

Kábítószer-kereső kutyával ellenőrzik a küldeményeket a pénzügyőrök a Magyar Posta Nemzetközi Posta Kicserélő Központjában, a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett 2016. november 23-án. Képünk illusztráció (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Kiderült, hogy az anyag fentanilt tartalmaz. A fentanil nevű szintetikus ópiát rendkívül mérgező, két milligramm is halálos lehet belőle, ami nagyjából egy gramm heroinnak felel meg. Az anyag nemcsak a fogyasztókra életveszélyes, hanem a csomagokkal érintkező emberekre is.

A kábítószert a NAV Repülőtéri Igazgatósága kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefoglalta, és feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top