Aktuális

Civilek oldanák meg a Déli pályaudvar lezárásával várható káoszt

A Közlekedő Tömeg azt javasolja, hogy a Déli pályaudvart is érintő 139-es és 140-es buszcsalád mindkét irányban térjen be Kelenföld vasútállomáshoz.

Ahogy azt korábban megírtuk, október 4-től két hétre lezárják a Déli pályaudvart. Azonban a MÁV-START erre az időre nem tervez pótlóbuszokat közlekedtetni Kelenföld és a Déli között, az utasoknak maguknak kell megoldani, hogyan jussanak el úti céljukhoz.

A Közlekedő Tömeg Egyesület a Facebookon tette közzé javaslatát, mondván, a Déli pályaudvart is érintő 139-es és 140-es buszcsalád mindkét irányban térjen be Kelenföld vasútállomáshoz.

Mint írják, a vonattal érkezők az eredeti tervek szerint csak jelentős időveszteséggel, 6 helyett 20-25 perc alatt tudják majd megközelíteni a Déli pályaudvart és Közép-Buda térségét, és mivel nincs pótlóbusz, a Déli pályaudvarig szóló bérlettel utazóknak ez jelentős többletköltséget is jelent.

Két hétre bezár a Déli

Azt számolták ki, hogy a változtatás komolyabb menetrendi és hálózati módosítások nélkül megvalósítható, költsége kb. 2 millió forintra tehető két hétre, ami elenyésző a felújítás százmilliós költségéhez képest.

„Ezenfelül természetesen biztosítani kell a Kelenföldig szóló vasúti jegyek és bérletek elfogadását a módosított 139-es és 140-es buszcsalád járatain, hogy a vonatok utasai többletköltség nélkül vehessék igénybe a pótlójáratokat.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top