Aktuális

Megerőszakoltak és megöltek egy újságírót Bulgáriában

A 30 éves Viktoria Marinova holttestét a ruszei kikötőben találták meg.

A bolgár tévés újságírót, a 30 éves Viktoria Marinovát szombaton éjjel ölhették meg. Az első információk szerint megfulladhatott, holttestét a ruszei kikötőben találták meg – írja a napi.hu-ra hivatkozva a 24.hu.

A terminal3.bg bolgár portál információi szerint a fiatal újságírót, aki tagja volt az OCCRP nevű, nemzetközi, szervezett bűnözés és korrupció feltárására szakosodott oknyomozó újságírókat tömörítő szervezetnek, halála előtt meg is kínozhatták és erőszakolhatták.

újságíró gyilkosság bulgária

Kép forrása: Facebook / Viktoria Marinova

Viktoria Marinova utolsó anyaga szeptember 30-án került adásba: ebben Bíró Attilával, a román RISE-projekt vezetőjével, valamint a bolgár Bivol újságírójával, Dimitar Sztojanovval beszélt a GP-gate néven emlegetett ügyről. Együtt tárták fel azt, hogy Bulgáriában szabálytalanul használták fel az uniós pénzt a helyi építőipari cégek, a konstrukcióban tanácsadói szerződésekkel csalták el a közösségi forrásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top