Aktuális

Félmillió forintra nyúltak le hat turistát egy belvárosi szórakozóhelyen

A három ügyvezetőt és két alkalmazottat önbíráskodással, személyi szabadság megsértésével és bűnszövetségben elkövetett csalással gyanúsítják.

Félmillió forinttal károsítottak meg hat turistát egy belvárosi szórakozóhelyen az elmúlt két hétben túlszámlázással – írja az MTI a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) híre alapján. A gyanú szerint szeptember 21. és október 5. között három indiai, két svájci–afgán és egy japán férfit károsítottak meg. Amikor a vendégek távozni akartak a helyről, jóval többet kellett fizetniük, mint amennyit valójában fogyasztottak.

Fotó: Police.hu

Ha nem volt a vendégnél elég pénz, az alkalmazottak elkísérték a legközelebbi bankautomatához vagy akár a szállodai szobájáig is. Ha többen voltak, egyiküknek a szórakozóhelyen kellett maradnia, amíg a barátja visszaért a pénzzel.

A BRFK V. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályával együttműködve tizenkét nőt és négy férfit állítottak elő. A belvárosi nyomozók önbíráskodás, személyi szabadság megsértése és bűnszövetségben elkövetett csalás miatt gyanúsítottként kihallgatták a szórakozóhely három ügyvezetőjét, valamint két alkalmazottját. Négyüket őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatásukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top