Aktuális

Szörnyű körülmények között tartottak 23 macskát a lakótelepen – fotók

Anya és lánya napokig rá sem nézett az állatokra, nem etették-itatták őket. Nem is takarították a lakást, még a lépcsőházban is bűz terjengett.

Állatkínzással gyanúsít a rendőrség két békéscsabai nőt, akik a Kazinczy-lakótelep két lakásában 23 macskát és 2 kutyát tartottak szörnyű körülmények között.

Az anya és lánya nem etette-itatta és nem gondozta megfelelően a macskákat. Orvosi ellátásukról, a lakások tisztán tartásáról nem gondoskodtak, emiatt a lépcsőházban is bűz terjengett – írja a Police.hu.

Napokig rájuk sem néztek (Fotó: Police.hu)

A 76 éves nő és 54 éves lánya egy másik, közeli társasházban laktak, és sokszor napokig nem mentek át az állataikhoz. A magukra hagyott kutyák és macskák mindkét lakásban szinte folyamatosan ugattak, nyávogtak, zavarták a társasház lakóinak nyugalmát.

Az egyik szomszéd bejelentése után a rendőrség még tavaly lefoglalta az összes állatot, és állatkínzás gyanúja miatt nyomozást rendelt el.

Az egyik macska elpusztult a szörnyű körülmények miatt (Fotó: Police.hu)

Kiderült, hogy az egyik macska olyan súlyos egészségkárosodást szenvedett, hogy elpusztult, 14 állat esetében pedig kimutatható volt, hogy az éheztetés és az elhanyagoltság miatt megbetegedtek és szenvedtek. 

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top