Aktuális

A novemberi nyugdíjjal együtt érkezik a prémium

A nyugdíjprémium maximális összege 18 ezer forint. Először azokhoz jut el, akik átutalással kapják meg a nyugdíjukat.

Novemberben prémiumot fizet az állam a nyugdíjasoknak. Mint Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára elmondta, először azokhoz jut el a prémium, akik átutalással kapják meg a nyugdíjukat, az ő számlájukra november 12-én érkezik meg az extra pénz. A postai kézbesítés ezt követően, november 15-én veszi kezdetét.

Pluszjuttatást nagyjából 2,5 millió nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülő személynek folyósít az állam. A prémium maximális összege 18 ezer forint, ennyit kapnak azok, akinek a havi nyugdíja eléri a nyolcvanezer forintot. A kisebb nyugdíjból gazdálkodók az időskori juttatásukkal arányos összegre jogosultak.

Az állam először tavaly fizetett prémiumot a nyugdíjasoknak, az akkori juttatások együttesen 24 milliárd forintos kiadást jelentettek az államkasszának. Az idei költségvetésben több mint 32 milliárd forintot különítettek el erre a célra.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top