Aktuális

November 1-től hosszú hétvége, a boltok nyitva tartása így alakul

Egyik hosszú hétvége éri a másikat ezen az őszön, jó ha előre tájékozódunk az üzletek nyitva tartásáról, mielőtt elindulunk vásárolni vagy shoppingolni. Mutatjuk, hogyan alakul november 1-től az üzletek nyitva tartása.

Mindenszentek napja, melyet a katolikus keresztény egyház november 1-én ünnepel. Ez a nap 2000. óta ismét munkaszüneti nap, a megdicsőült Egyház ünnepe. Ezen a napon tehát nem kell munkába mennünk, sem iskolába (az őszi szünet amúgy is javában tart), az üzletek, hivatalok pedig zárva vannak. Erre a napra tehát jobb, ha felkészülünk némi élelmiszerrel. Mutatjuk, hogy alakul a nyitvatartás november 1-én.

Nyitvatartás a novemberi hosszú hétvégén

November 2-án, halottak napján pedig pihenőnapot kapunk, amit akár pihenéssel is tölthetünk. Mindenesetre ezt a napot nem kapjuk ajándékba, a következő szombaton, november 10-én ugyanis le kell dolgoznunk. Annak ellenére, hogy november 2-a pihenőnap, a nagyobb üzletek nyitva tartanak. A kisebb, családi vállalkozások maguk döntenek, hogy bezárnak-e vagy esetleg szombati nyitva tartással várják a vásárlóikat.

November 1-jén minden üzlet zárva lesz

A Magyar Posta

November 1-jén minden posta zárva tart.
November 2-án pénteken szombati nyitva tartás szerint üzemelnek a postahivatalok.

Ikea áruház

November 1-jén zárva a bútoráruház, 2-ától normál nyitva tartással várják a vásárlókat.

Auchan

Az Auchan áruházak november 1-jén zárva vannak, a töltőállomásaikon automata kútoszlopokon lesz lehetséges a tankolás. November 2-án a megszokott pénteki nyitva tartás lesz.

Tesco

Az Tesco áruházak november 1-jén zárva vannak, november 2-án a megszokott pénteki nyitva tartás lesz.

Gyógyszertárak

Mindenszentek napján, november 1-jén csak az ügyeletes gyógyszertárak lesznek nyitva. November 2-án viszont a nagyobb gyógyszertárak nyitva lesznek, de a kisebbek közül (főleg, amelyek hétvégén amúgy sincsenek nyitva) sok bezár pénteken, november 2-án is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top