Aktuális

Kiszolgáltatott helyzetükről vallanak a hajléktalan brit tinik

A hajléktalan brit tinilányoknál nem ritka, hogy egész éjszaka az utcát járják, mert félnek, hogy bajuk esne, ha elaludnának.

Nagy-Britannia tinikorú hajléktalanjairól forgatott riportot a BBC. A megszólaltatott, hátrányos helyzetű fiatalok az utcán élnek, más-más okok miatt. Van, akinek anyja új élettársa miatt kellett elköltöznie otthonról, másvalaki nevelőintézetben nőtt fel, a harmadik azért költözött el otthonról, mert annyira megromlott a kapcsolata a szüleivel.

A BBC-nek beszámoltak róla, hogy éjszakánként nagyon alaposan el kell rejteniük a holmijukat, mert gyakran kirabolják őket. Ha egyáltalán el mernek aludni éjszaka: több női megszólaló is azt mondta, inkább ébren vannak éjjel, és nappal próbálnak meg aludni, annyira kiszolgáltatottnak érzik magukat éjszaka.

Az aprót számolja egy hajléktalan egy budapesti aluljáróban (Fotó: Neményi Márton)

Közülük van, aki sátorban lakik, és munkája is volt egy gyorsétteremben, de az utcai életmódot nem tudta összeegyeztetni a munkába járással. A riport készítéséről és a brit hajléktalanellátó rendszerről a BBC riportere, Stacey Dooley itt mesél részletesebben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top