Aktuális

Jelentősen drágul jövőre a baromfihús

De legalább a karácsonyi drágulást megússzuk.

Jelentősen drágulni fog jövőre a baromfihús. Öröm az ürömben, hogy csak jövőre, vagyis karácsonykor még változatlan árakon juthatunk az ünnepi pulykához – írja a Népszava.

A drágulás oka, hogy jelentősen megugrottak a termelési költségek: az ipar többet fizet az áramért és a gázért, illetve a takarmány is drágább lett az elmúlt időszakban. Emiatt átlagosan 5 százalékkal drágábban adják majd a baromfitermékeket a kereskedők, erre pedig az ő haszonkulcsuk is rárakódik. Ezzel együtt akár két szemjegyű is lehet az áremelkedés a hírportál szerint.

Ez a folyamat azonban jövőre sem áll meg, az ipar számára az áram díja 45-50, a gáz ára pedig 25 százalékkal emelkedik jövőre, ezenfelül pedig a béremelésekkel is számolni kell – mondta el a Népszavának Erdélyi István, a Magyar Pulyka Szövetség elnöke.  További problémát jelent a munkaerőhiány, illetve a munkavállalók elöregedése.

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top