Aktuális

Leégett a nágocsi református anyaotthon egyik szárnya

Harmincegy édesanyának és gyermekének kellett elhagynia otthonát, miután teljes terjedelmében megsemmisült a nágocsi Árvácska Református Anya- és Csecsemőotthon jobb szárnya.

Szombat délelőtt tűz ütött ki a nágocsi Árvácska Református Anya- és Csecsemőotthon jobb szárnyában, 31 édesanyának és gyermekeiknek kellett elhagyniuk az otthont. A tűz eloltása után az épület épen maradt bal szárnyába több család vissza tudott költözni, nyolc családot a Reménység Családok Átmeneti Otthona fogadott be, vannak akik rokonaiknál húzzák meg magukat.

Valószínűleg elektromos készülék meghibásodása okozta a szerencsétlenséget.

Egy pillanat alatt megsemmisült mindenük Nágocson

Teljes terjedelmében megsemmisült a nágocsi Árvácska Anya- és Csecsemőotthon jobb szárnya. 31 édesanyának és gyermekének kellett elhagynia otthonát. Átmenetileg a helyi Reménység Családok Átmeneti Otthonában találtak menedékre. Tocsogva a vízben lépdeltünk fel a tetőtérre Nágocson. Fent leszakadt kormos gerendák, teljesen megsemmisült tetőszerkezet fogadott minket. A szobákban még megtalálható kiságy, szekrények és személyes tárgyak is.

„Egy anyuka hazatért a gyerekeivel, egy másik pedig az ismerőseihez költözött. Jelenleg 23 személyről kell gondoskodnunk a történtek miatt. A szomszédos otthonban nagyon segítőkészek voltak. Befogadták az anyákat így mindenki elhelyezését meg tudtuk oldani. Mindenki ott segít, ahol tud, kaptunk takarókat és hideg élelmet is. Értesítettük a biztosítót, hétfőn jönnek majd felmérni a károkat” – mondta a 24.hu-nak Nagy Csabáné, az intézmény vezetője.

A református egyházi fenntartású Árvácska Anyaotthon 1995 januárjában kezdte meg működését, azóta már 35 főnek tudtak otthont adni. A kezdetek óta több mint 500 válsághelyzetbe jutott anyát és gyermekeiket segítették – írja a Sonline.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top