Aktuális

Lejárt a diákod? Baj lehet!

Azok a diákok, akiknek októberben lejárt a diákigazolványuk, nem tanulnak tovább, és nem fizetnek maguk után járadékot, elveszthetik az ingyenes egészségügyi ellátást.

Kellemetlen meglepetés érheti azokat, akiknek október végén lejárt a diákigazolványuk, és nem tanulnak tovább, vagy nem szereznek maguknak bejelentett munkahelyet – írja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása nyomán a Blikk.hu.

Nekik ugyanis mindenképpen be kell jelentkezniük a NAV-hoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük, ha nem akarják elveszteni az ingyenes egészségügyi ellátást.

A járulék összege havi 7320 forint. Az érintetteknek legkésőbb december 30-ig be kell jelentkezniük a NAV-hoz a 18T1011 jelű adat- és változásbejelentő lapon. A nyomtatványt a www.nav.gov.hu honlapról tudod letölteni, és az ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy kinyomtatva postán, illetve személyesen az ügyfélszolgálaton is beadhatod.

További információkat itt találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top